Читај ми!

Хапшење у Будимпешти

Шест особа ухапшено у Будимпешти, осумњичених да су умешани у монструозни злочин убиства неколико људи, који су живи закопани на дунавској ади Чепел, јужно од Будимпеште. Мушкарац за којег се сумња да је вођа банде и који је такође приведен, тврди да је Македонац, кажу надлежни.

Мађарска полиција привела је шест људи у вези с незапамћеним злочином - убиством неколико људи, чија су тела откопана пре неколико дана на дунавској ади Чепел, јужно од Будимпеште, саопштио је директор Националног истражног бироа (ННИ) Золтан Чизнер.

Чизнер је на конференцији за новинаре изјавио да мушкарац за којег се сумња да је вођа банде и који је такође приведен, тврди да је Македонац, али засад полиција нема лична документа која би то могла доказати, пренела је мађарска агенција МТИ.

Директор Националног истражног бироа је рекао да су четири ископана тела на острву на којем живе бескућници и даље неидентификована и да форензичари испитују околности њихове смрти.

Један човек који је успео да се извуче из руку банде испричао је раније да су на Чепелу жртве биле живе закопане у земљу, до врата, а њихови нападачи су одлазили на банкомате и с картица жртава подизали новац, пошто претходно од њих сазнају ПИН код.

Чизнер није одбацио могућност да шесторо осумњичених припадају банди са Чепела чија су три члана ухапшена на пролеће под сумњом да су починили оружане пљачке.

Македонско Министарство спољних послова саопштило је јуче да им није познато да је било који македонски држављанин ухапшен у вези са злочинима на дунавској ади крај Будимпеште.

Национални истражни биро саопштио је јуче да ће истрагу проширити на све сличне случајеве у протеклих неколико година, како би се утврдило да ли последња убиства имају додирних тачака са убиствима у дудовој шуми на Чепелу, делу који припада 23. будимпештанском кварту.

Како су мађарски медији извештавали, један 30. годишњи младић румунског порекла био је намамљен од једног познаника у ту шуму код пара бескућника на пиво. Ту су га опљачкали, узели му банкарску картицу, изнудили ПИН код и закопали у унапред ископану рупу до врата.

Главни актер отмице је најпре представљен као Србин, потом као човек с подручја некадашње Југославије, а онда као Македонац.

Конзулат Србије у Будимпешти је, позивајући се на полицијске изворе, демантовао да се ради о српском држављанину.

Поједини мађарски медији нагађали су да је ухапшени наводно један српски држављанин, који је као члан некадашњих Арканових "тигрова" склон најтежим могућим кривичним делима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару