Читај ми!

Додик: Нема реконструкције Владе

Нема никакве реконструкције владе Републике Српске, као ни разговора са СДС-ом око њиховог евентуланог уласка у извршну власт, рекао председник РС Милорад Додик.

Председник Републике Српске Милорад Додик одбацио је тврдње, које се појављују у јавности, да није задовљан радом владе и да ће с опозиционом Српском демократском странком правити реконструкцију актуелне владе.

"Ниједног тренутка на дневном реду није била прича о реконстуркцији владе, као ни о уласку СДС-а у Владу РС", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је подсетио да Савез независних социјалдемократа, на чијем је челу, има споразум о усаглашеном деловању на нивоу БиХ са СДС-ом, који је у РС опозициона странка.

"Нема никакве реконструкције Владе РС, као ни разговора са СДС-ом око њиховог евентуланог уласка у извршну власт", рекао је Додик, наводећи да су то "спекулације, које износи Младен Иванић, лидер одпозиционе Партије деморкатског прогреса (ПДП).

"Те спекулације које износи Младен Иванић су део послушничког одоговора према захтевима Златка Лагумџије, лидера СДП-а", рекао је Додик и оптуживши Иванића, да од самог почетка формирања власти у РС жели да скрене пажњу на причу о, наводно, слабој влади и неопходној њеној реконструкцији.

"Није проблем што такве информације пуштају послушнички медији Златка Лагумџије, већ што један део јавности у РС покушава да то прихвати као један део атрактивне теме, а која не постоји", рекао је Додик.

"СНСД је партнер с СДС-ом на нивоу БиХ и то ће бити настављено", рекао је Додик, најављујући да ће већ у септембру бити састанак руководстава те две странке, заједно са посланицима једне друге партије у заједничким институцијама, како би се договорила заједничка политика деловања.

"Ниједног дана, ниједног тренутка на дневном реду није била прича о уласку СДС-а у владу РС. То су све лажи и спекулације Иванића, који на тај начин мисли да треба да буде актуелан, а самим тим одржава причу о лошем економском стању у РС или несигурним институцијама, а као део услуге Лагумџији који га је својим гласовима изабрао у Дом народа Парламантарне скупштине БиХ", рекао је Додик.

Извршну власт у РС чини СНСД и његови коалицини партнери Демократски наордни савез (ДНС) и Социјалистичка партија (СП).

Приче о реконструкцији актуелне Владе у РС последњих дана су све учесталије, а ПДП је недавно саопштио да "због све већег назадовољства у РС СНСД се спрема да улазак у нову владу понуди СДС, па чак и уз могућност да нови премијер буде из СДС-а.

На тврдње ПДП-а реаговао је и СДС, који су такође саопштењем одбацили ту могућност, наводећи на све, како су навели, чешће некоректно понашање појединих мањих опозиционих странака према СДС-у.

"Сматрамо недобронамерним све инсинуације које се пласирају у циљу приказивања СДС-а као странке која није опозициона у РС, насупрот осталих мањих странака, које се самопроглашавају једином опозицијом у РС, како би скренули пажњу са сопствених унутарстраначких проблема", кажу у СДС-у.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару