Читај ми!

Кељмендијев пут оружја

Између Црне Горе и Косова постоји седам илегалних прелаза. Шверцује се све и свашта, али и оружје и дрога. Неименовани полицијски извор рекао "Вијестима" да полиција - не предузима ништа.

Између Црне Горе и Косова постоји најмање седам илегалних планинских прелаза, преко којих цвета шверц, а полиција не чини ништа да то заустави.

"Ти путеви су некада добро замаскирани, али их је према оперативним сазнањима ипак врло лако наћи. Према прецизним координатама могуће је открити, малтене у метар, и места где криминалне групе из Црне Горе и са Косова обављају размену робе", наводе подгоричке Вијести неименовани полицијски извор.

Тај извор додаје да један од кријумчарских путева води од села Боге, из Црне Горе, преко планине Хајла, до села Аџовићи. То село, чије су координате 2330-3169, веома је познато по шверцу свих врста робе. Налази се практично на самој граници, мало унутар територије Косова.

"У том селу, викендицу има Насер Кељменди и она обично служи за складиштење робе, углавном дроге, пре преузимања и уколико дође до неких непланираних застоја", тврди извор Вијести.

Он објашњава да је шира породица Кељменди, родом из Пећи, једна од главних у шверцу свих врста робе.

"Док Насер, као глава овог клана, ради са дрогом, његови рођаци и браћа од стричева, Рам и Шефкет Кељменди, шверцују дрвену грађу, односно оружје, рекао је извор листа.

Он је додао да се незаконито увезена дрвна грађа из Црне Горе највише лагерује у селу Раушићи, а за транспорт и складиштење оружја значајно је село Дретаљ у Руговској клисури.

Координате тог села су ДН 2804-2892. Село је познато по шверцу оружја са читавог Балкана, нарочито из Босне, односно директно из Фоче, где раде две криминалне групе, које су некада предводили хашки оптуженици Бране Ћосовић и Драгољуб Куновац звани Жага, указао је неименовани саговорник подгоричког дневника.

Те групе и данас контролишу шверц оружја од Босне преко Србије и Црне Горе до Косова, добро познатим путевима", тврди извор.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару