Затвор за дубровачке вандале

Дубровачко тужилаштво затражило затворске казне за тројицу младића који су, у Плату, демолирали аутомобил београдских регистарских таблица. "Затворска казна примерена за њихов злочин из мржње", наводи тужилаштво.

Тројици младића, који су протекле седмице демолирали аутомобил београдског адвоката Бранислава Поповца, прети затворска казна, јер је таква санкција "једино одговарајућа злочину из мржње" за који их терети дубровачку општинско тужилаштво.

Предлог тужилаштва уследио је након што је хрватска полиција ухапсила и, после признања да су разбили аутомобил, пустила да се бране са слободе тројицу дубровачких младића, идентификованих као И. Мариновић (21), И, Рачић (21) и Ј.С. Нарели (24).

"Општинско државно тужилаштво у Дубровнику предложило је да се сваком окривљенику изрекне по безусловна казна затвора", наводи се у саопштењу тужилаштва.

"Оптужним приједлогом окривљене И.М., И.Р. и Ј.С.Н. се терети да су око 2 сата 15, српња заједнички и одговорно, те у намјери да оштете паркирани аутомобил србијанских регистрацијских таблица, у власништву држављанина Србије Б.П., а због мржње према њему због његове националности, рукама и ногама ударали по том аутомобилу, док је Ј.С.Н. ударао по аутомобилу и са дрвеном палицом", навело је дубровачко тужилаштво.

Тројица изгредника ухапшени су пошто је њихов подухват остао забележен сигурносним камерама постављеним на паркингу хотела Плат. Штета је процењена на 10.000 куна, односно око 1.300 евра.

Један од изгредника био је запослен у хотелу Плат, али му је одмах после инцидента уручен отказ.

"Ноћна акција" тројице дубровачких изгредника задала је приличан ударац настојањима Хрватске да, озбиљним пропагандним акцијама у земљама бивше Југославије али и широм света, спасу туристичку сезону, од које у великој мери зависи и финансијска стабилност те државе.

За рекламирање хрватског туризма, Загреб је потрошио око 27 милиона евра, односно скоро три пута више него прошле године, али последње независне процене показују да би приход од овогодишње сезоне мога бити читавих 300 милиона евра мањи него лане.

Хрватска туристичка заједница у мају и јуну утрошила 120.000 евра на маркетиншку кампању у Србији.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи