Ухапшен бивши директор Хрватских железница

Због сумње о милионским проневерама ухапшени Даворин Кобак, бивши директор Хрватских железница, бивша директорка АГИТ-а Бисерка Робић и комерцијални директор Андрија Сарић.

Бивши директор Хрватских железница Даворин Кобак ухапшен је са још две особе, због сумње о милионским проневерама у тој државној фирми, преносе водећи хрватски медији позивајући се на изворе блиске полицији и Уреду за сузбијање корпуције и организованог криминала.

Наводи се да су уз Кобака ухапшени и бивша директорка предузећа АГИТ, ћерке предузећа Хрватске железнице Карго, Бисерка Робић и комерцијални директор АГИТ-а Андрија Сарић.

Медији наводе да је реч о првом великом случају који надлежни органи воде по новом Закону о кривичном поступку.

Кобак је смењен за челног места ХЖ почетком ове године, након медијских написа да је с бившим директором Железница Србије договарао крађу три милиона евра.

Поједини медији незванично наводе да су сви приведени осумњичени за злоупотребу овлашћења приликом пребацивања око 2,5 милиона евра на рачуне неколико "оф шор" компанија у иностранству.

Реч је о средствима која су у последњих шест година пребацивана с рачуна ХЖ.

"Оф шор" компаније не плаћају порезе и изузете су од административних захтева и бирократских ограничења државе у којој су основане.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи