Притвор за бомбаша

Хрватском ратном ветерану Јосипу Загајском, који је са пет ручних бомби планирао атентат на премијера Словеније Борута Пахора, одређен је притвор.

Истражни судија у Кршком одредио је притвор Јосипу Загајском, који је планирао атентат на премијера Словеније Борута Пахора.

Загајски, који је хрватски ратни ветеран, ушао је у петак у Загребу на воз за Љубљану са пет ручних бомби.

Намеравао је да активира бомбе пред једном од љубљанских владиних зграда и изврши атентат на премијера Словеније Борута Пахора.

Јосип Загајски је из затвора у Новом Месту, где се налазио, пребачен у Љубљану.

Хрватски ветеран је осумњичен за намеру извршења кривичних дела спречавања званичног деловања или освете службеном лицу, недозвољеног поседовања експлозива и припреме тероризма.

Према словеначком закону, Загајски може да буде притворен месец дана, ванрасправно веће суда може притвор да продужи за два месеца, а веће врховног суда за још три, што значи да Загајски може да остане у затвору пола године.

Уколико у том року не буде подигнута оптужница, хрватски ратни ветеран ће бити пуштен из затвора.

У вези са случајем Загајски лист "Дело" пише да су "руку Загајског водили неодговорни политичари".

Лист пише да се "ама баш ништа неће догодити онима који су водили његове мисли и руку" и да Загајски "није једини коме у глави одзвања вишемесечна грмљавина агресивних политичких топова са обе стране границе, а пре свега из његовог Загреба".

"Чудо је да некоме већ нису попустиле кочнице", наводи словеначки лист, који за нерешавање граничног спора оптужује хрватске и словеначке политичаре, Јадранку Косор, односно Иву Санадера, и Борута Пахора.

Како се наводи, они нису имали слуха за оне који су у медијима упозоравали да све иде у погрешном правцу и позивали на "европски, демократски, суседски и пријатељски дијалог и компромис", већ су их прогласили "лошим патриотима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи