Хрвати у БиХ огорчени на Месића

Изјава председника Хрватске Стјепана Мјесића да трећи ентитет у БиХ није добро решење и да би то довело до разбијања државе изазвала бурна реаговања политичких лидера хрватских странака у БиХ.

Лидери водећих хрватских странака у Босни и Херцеговини оштро су осудили изјаву председника Хрватске Стјепана Месића да трећи ентитет у БиХ није добро решење и да би то довело до разбијања државе.

"Уколико два народа имају ентитете и није разбијена БиХ, зашто би била разбијена трећим ентитетом", рекао је високи функционер Хрватске демократске заједнице БиХ Иво Миро Јовић.

Јовић је, према извештајима независних медија из БиХ, истакао да без једнаких положаја свих народа у тој држави не може доћи до трајног мира.

Званичник ХДЗ у БиХ је поручио председнику Месићу да, уколико не може помоћи, онда не мора ни наносити зло Хрватима у суседној држави.

Огорчен је и потпредседник ХДЗ Мартин Рагуж који је препоручио Месићу да треба да каже шта је решење за Хрвате у БИХ уколико то није трећи ентитет.

Извршни секретар Савеза независних социјалдемократа Рајко Васић је рекао да Месић заговара унитарну БИХ што, како је рекао, није политички разумљиво јер се морају уважавати интереси сва три народа.

"Месић више брине за државу БиХ него за Хрвате у њој", рекао је Васић, високи функционер странке која је владајућа у Републици Српској и коју предводи премијер српског ентитета Милорад Додик.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи