Крај "Латинице"?

Аутор емисије "Латиница" на ХРТ-у Денис Латин одбио да емисију ради уживо и затражио премештај из Информативног у Забавни програм. Програмски савет ХРТ-а подржао свог новинара после спора око интервјуа са Штефаном Филеом.

Програмски савет Хрватске радио-телевизије је, у оквиру расправе о предлогу програмског усмерења за ову годину, размотрио проблеме око поновног емитовања емисије "Латиница", која је, након паузе, поново требало да буде на ХРТ-у.

Међутим, пошто њен уредник Денис Латин, по речима главног уредника информативног програма ХТВ Рената Кунића, емисију не жели радити уживо, иако на томе инсистира ХРТ, "Латиница" највероватније неће ускоро поново почети да се емитује.

Латин је тај захтев одбио и затражио премештај из Информативног у Забавни програм.

Категорички је одбацио оптужбе да би емисија требало да иде уживо како би биле отклоњене могућности "манипулације" изјавама гостију у монтажи, преносе хрватски медији.

Латин и његова емисија последњих година су били "на леду", а највише му се замерало да је постало готово правило да у емисијама нема правилно заступљене "обе стране" тема и проблема којима се бави.

Тада главна уредница Информативног програма Хловерка Новак-Срзић скинула је "Латиницу" с програма прошле године када је крајем лета почела да буде актулена прича да ће се Латин кандидидовати за председника државе.

Програмски савет ХРТ-а је на седници подржао свог новинара Горана Ротима у спору са делегацијом ЕУ у Загребу, која је вршила притисак на њега због разговора с новим комесаром за проширење Штефаном Филеом.

Незадовољни начином Ротимовог вођења разговора, у коме је Филеа без најаве питао за ситуацију о грчком дефициту, њему су из Делегације ЕУ у Загребу упућене електронске поруке да ће му забранити или онемогућити будуће разговоре с високим европским званичницима, тврде у ХРТ-у.

Огранак Хрватског новинарског друштва на ХТВ о томе је известио јавност, а шеф Делегације ЕУ Паул Вандорен лично је писао Ротиму због "изолованог изгреда" и изразио жаљење и извињење због "непримерене комуникације".

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи