Читај ми!

Живковић тврди да нико нема подршку за формирање нове Владе Црне Горе

Лидер Демократске партије социјалиста (ДПС) Данијел Живковић рекао је на Цетињу да је након разговора са председником Црне Горе Јаковом Милатовићем закључио да нема већине од 41 посланика, како би Милатовић могао дати мандат будућем премијеру.

"Да будем конкретнији: нико за сада није донео 41 потпис подршке", рекао је лидер Демократске партије социјалиста (ДПС) Данијел Живковић новинарима након састанка на Цетињу.

Живковићева изјава долази након поруке лидера Покрета Европа сад Милојка Спајића да "мисли да су убедили Милатовића да имају већину за мандатара али и за формирање владе касније".

Живковић такође тврди да нема озбиљности у разговорима.

"Да је има, већ данас бисмо имали прилику да сведочимо формирању Владе. Чека нас период политичке нестабилности. Држава се компромитује сваког дана и на свим нивоима, па изгледа да ћемо морати да сачекамо политичку стабилност у Црној Гори", сматра он.

Оцењује да ће се разговори  о мандатару за састав нове владе обављати још наредних месец дана.

"Шта год да Спајић мисли, то је на бази његовог утиска. Ми можемо да се бавимо експериментима након 30. августа, па да заврши све као Кривокапићева или Абазовићева Влада, дакле неуспешно", истакао је Живковић.

Поручио је да ДПС не жури да буде власт у Црној Гори.

"Ми само желимо да будемо део оне власти која баштини принципе и вредности мултинационалног друштва", закључио је Живковић.

Раније данас, Јаков Милатовић се састао са представницима Демократске партије социјалиста (ДПС) на Цетињу поводом консултација о мандатару за састав нове владе.

Милатовић је претходно обавио консултације о мандатару за састав нове владе са представницима Покрета Европа сад, а у 15 сати ће се састати са представицима Нове српске демократије.

Иако има рок од 30 дана, Милатовић је раније рекао да очекује да ће консултације завршити и пре предвиђеног рока, односно у оквиру наредних 15 дана.

Мандатар саопштава у Скупштини свој програм и предлаже састав владе. О програму мандатара и предлогу за састав владе парламент одлучује истовремено.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара