Читај ми!

Спајић: Мислим да смо убедили Милатовића да имамо већину за мандатара и формирање Владе

Мислим да смо убедили председника Јакова Милатовића да имамо већину за мандатара, али и за формирање Владе касније, рекао је председник Покрета Европа сад Милојко Спајић након консултација са председником Црне Горе Јаковом Милатовићем.

Милојко Спајић је поручио да су разговори били неформални, као и да су се бавили принципима којим би се будућа Влада бавила и ко би могао да буде мандатар за формирање будуће Владе.

"Убијеђени смо да имамо већину за мандатара, а касније и већину за формирање Владе", рекао је Спајић.

Нагласио је да сматра да ће имати подршку 41 посланика у парламенту.

"Мислим да је задатак мандатара да када постане мандатар тражи већину од 41 посланика. Видели смо да је та већинска Влада нешто што је оптималан сценарио и да не би понављали грешке претходника мислимо да треба тежити већинској Влади", додао је Спајић.

Спајић је, одговарајући на питања новинара, рекао да је имао неформалне разговоре с представницима коалиције "За будућност Црне Горе" (ЗБЦГ), али да су се првенствено држали принципа.

Милатовић је данас на Цетињу започео консултације о мандатару, а током дана састаће се и са представницима Демократске партије социјалиста (ДПС), а онда са представницима Нове српске демократије (Нова).

Из Службе за информисање председника Црне Горе саопштено је да ће састанак са ДПС-ом почети у подне, док ће се Милатовић у 15 сати састати са представицима Нове српске демократије.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара