Читај ми!

Милатовић на Цетињу почео консултације о мандатару, састао се са представницима ПЕС-а

Председник Црне Горе Јаков Милатовић почео је консултације о мандатару за састав нове владе са представницима Покрета Европа сад (ПЕС) у резиденцији на Цетињу.

Састанку присуствују председник Покрета Европа сад Милојко Спајић, члан Председништва ПЕС-а Борис Пејовић, посланик с листе тог покрета Сеид Хаџић и посланица с листе ПЕС-а и чланица Алтернативе Јелена Недовић.

Након тога, Јаков Милатовић ће се састати са представницима Демократске партије социјалиста (ДПС), а онда са представницима Нове српске демократије (Нова).

Из Службе за информисање председника саопштено је да ће састанак са ДПС-ом почети у подне, док ће се Милатовић у 15 сати састати са представицима Нове српске демократије.

Иако има рок од 30 дана, Милатовић је раније рекао да очекује да ће консултације завршити и пре предвиђеног рока, односно у оквиру наредних 15 дана.

"Потреба је да што прије добијемо стабилну и европску владу. Ја ћу урадити свој дио посла, а мислим да би требало на свим странама политичког спектра да буде довољно одговорности и озбиљности”, навео је Милатовић.

Мандатар саопштава у Скупштини свој програм и предлаже састав владе. О програму мандатара и предлогу за састав владе парламент одлучује истовремено.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара