Нема пара за новог председника

Две недеље пре инаугурације новог председника Хрватске, још увек се не зна ко ће платити трошкове. У влади Хрватске тврде да са инаугурацијом немају ништа и да њене трошкове покрива кабинет председника.

У Хрватској се још увек не зна ко ће платити трошкове за инаугурацију новоизабраног председника Хрватске Ива Јосиповића, а до те церемоније остало је још само две недеље, пише "Слободна Далмација".

У Влади Хрватске тврде да са инаугурацијом немају ништа, да њене трошкове покрива канцеларија председника.

Портпарол Владе Хрватске Златко Мехун каже да се консултовао са Министарством финансија и да је канцеларија председника та која организује инаугурацију.

"Подсећам да канцеларији председника у државном буџету нису смањена средства за ову годину, па се из ње може финансирати инаугурација", рекао је Мехун.

А портпаролка канцеларије Стјепана Месића Дања Шиловић-Карић рекла је да у буџету канцеларије председника нису предвиђени трошкови за инаугурацију.

Карићева подсећа да је инаугурација из 2005. године плаћена из буџетских резерви, а да су у прорачуну за канцеларију председника Републике Хрватске предвиђени само трошкови намењени редовном раду канцеларије председника.

На четрдесетпетоминутној Јосиповићевој инаугурацији наступиће Загребачка филхармонија и дечји хор "Звездице", а можда ће бити изведена Бетовенова "Ода радости".  

Сценографију за инаугурацију осмислиће Јосиповићев блиски пријатељ Ивица Пропадало, а за цветне аранжмане побринуће се Саша Шекорања.

Иако за сада не постоји коначан рачун трошкова Јосиповићеве инаугурације, очекује се да неће прећи преко 630.000 куна, колико је и коштала друга инаугурација Стјепана Месића.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи