Кузмановић: Референдум важнији од вехабија

Међународна заједница више брине о референдуму у Републици Српској него о присуству вехабија у Босни и Херцеговини, изјавио председник РС Рајко Кузмановић.

Председник Републике Српске (РС) Рајко Кузмановић оценио је као парадокс то што међународна заједница више брине о референдуму у РС него о присуству вехабија у Босни и Херцеговини (БиХ).

На једној страни осуђује се оно што је демократско, а на другој се толерише оно што је недемократско и што је контра људским правима,рекао је Кузмановић агенцији Срна, коментаришући акцију у Горњој Маочи.

Кузмановић је нагласио да су политичари из РС свесни да различита предизборна обећања сарајевског политичког круга представљају замену теза, па оно што је демократско сматра се недемократским.

"Верујем да ће међународна заједница ускоро схватити понашање појединих бошњачких политичара и да ће се демократски и реално односити према свим народима у БиХ", рекао је Кузмановић.

Референдум је демократско средство које не може никога да угрози и нема разлога да се било ко узбуђује због референдума, ни високи представник, ни људи у БиХ, истакао је Кузмановић.

Према његовим речима, када ће, ко и зашто расписати референдум, питање је политичке воље и одлуке Народне скупштине РС.

Кузмановић тврди да је на делу манипулација да РС жели референдум за сецесију, за отцепљење, а то није тачно.

"Ова земља и нама припада, никога нећемо вређати, јер је референдум демократско право", закључио је Кузмановић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи