Више од 100 ухапшених у Републици Српској

У опсежној акцији "Мрежа 2010" у Републици Српској и дистрикту Брчко ухапшено више од 100 особа због сумњи да су починили кривично дела из области општег криминалитета, злоупотреба дрога, тешке крађе и фалсификовања исправа.

Директор полиције Републике Српске Урош Пена саопштио је да је у акцији изведеној на целом простору Републике Српске и дистрикту Брчко под називом "Мрежа 2010" ухапшено више од 100 људи због сумњи да су починили кривично дела из области општег криминалитета и злоупотреба дрога.

Пена је додао да је 10 особа предато надлежним тужилаштвима.

Директор полиције РС је рекао да су код ухапшених пронађени дрога, илегалне цигарете, већа количина оружја и муниције и возила.

Одузет је један пушкомитраљез, 17 комада пушака, од којих по један снајпер, хеклер, "томпсон", и пет комада пиштоља различитог калибра, као и осам бомби, већа количина муниције различитог калибра, рекао је Пена на ванредној конференцији за новинаре у Бањалуци.

Урош Пена је додао да је одузето 1.279 грама марихуане, 754 грама спида, 44,2 грама хероина, 50 грама кокаина, 339 комада таблета за које се сумња да садрже психотропне супстанце, и две дигиталне ваге са траговима опојне дроге.

Полиција је запленила и 200 боксова цигарета марке "бонд", који су предмет недозвољене трговине.

Заплењено је и осам возила, која су предмет кривичног дела тешке крађе или кривичног дела фалсификовања исправе, седам мотора путничких моторних возила и више комада ауто делова и регистарских таблица, за које се сумња да потичу из кривичног дела тешке крађе или кривичног дела фалсификовања исправе.

"У акцији је пронађен и специјални алат за крађе путничких моторних возила и већи број предмета који потичу из кривичног дела провалних крађа и то телевизор, дигиталне камере и друго", навео је Пена.

Директор полиције је рекао да је у акцији на подручју РС и дистрикта Брчко било ангажовано 540 припадника МУП РС и полиције дистрикта Брчко.

"Током ових активности разрешено је више кривичних дела разбојништва и тешких крађа из ранијег периода", рекао је Пена.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи