Косорова у стану у којем су живели Срби

Нема основа за сумњу да је у поступку доделе стана у Загребу премијерки Јадранки Косор почињено кривично дело, утврдило Државно тужилаштво Хрватске. Реч о стану породице српске националности Дробац, подсећају хрватски медији.

Државно тужилаштво Хрватске (ДОРХ) утврдило је да нема основа за сумњу да је у поступку доделе стана у Загребу премијерки Јадранки Косор почињено кривично дело.

Тужилаштво је, како наводи хрватски портал Индекс, због позива да испита услове под којима је председница Владе стекла стан у којем живи, спровело потребне радње и закључило да нису уочене неправилности.

Разлог за проверу је недавни позив посланика опозиционе Социјалдемократске партије (СДП) ДОРХ-у преко медија да утврди услове под којима је Косор купила стан.

Државно тужилаштво Хрватске је навело да је премијерка на њихов захтев доставила сву потребну документацију у вези стицања станарског права на стану у Шеферовој улици и куповине тог стана.

Утврђено је да је Косор признато станарско право на тај стан одлуком Министарства одбране Републике Хрватске, Стамбене комисије, на начин и у поступку прописаном правилником о додели станова и стамбених кредита Министарства одбране и да је уговор о продаји стана склопљен
у складу са законом, навео је ДОРХ.

Хрватски портал подсећа да је реч о стану породице српске националности Дробац, односно малолетних дечака који су непосредно пре рата остали без оца, пуковника тадашње ЈНА, а затим и без мајке.

На њихова врата је у септембру 1995. године покуцао инвалид Хрватске војске и добили су избор или да му препусте стан, а да заузврат добију пуно мањи у загребачком насељу Пешћеница или ће их он избацити и свеједно се уселити, преноси Индеx.

Браћа Дробац су тада завршила на Пешћеници, а војни инвалид се из стана иселио након само неколико месеци, а у стану га је заменила Јадранка Косор.

Како пише тај портал, она је касније тај стан, величине од око 90 квадрата, откупила за 30.000 марака. Индекс наводи да је судбина браће Дробац трагична, јер се старији брат убио недуго након што је избачен из стана, а његов млађи брат Бранислав, према речима пријатеља једва преживљава и има психичких проблема.

Подсећа се да је целу причу покренуо председник Стјепан Месић пре три године, који, како наводи Индекс, данас каже да је за њега легитимно оно што су утврдиле институције.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи