Ђукановић неће хапсити краља кокаина?

Иако би истрага против Дарка Шарића била прави моменат да Црна Гора крене у обрачун са нарко-картелима, сумњам да ће се то десити, рекао лидер "Покрета за промјене" Небојша Медојевић за "Дојче веле". Шарић се налази под политичком заштитом власти, тврди Медојевић.

Лидер опозиционог "Покрета за промјене" у Црној Гори Небојша Медојевић рекао је да је крајње време, а покретање истраге против Дарка Шарића је прави моменат, да та држава крене у обрачун са нарко-картелима који су претња њеној безбедности и стабилности, али и целог региона.

Медојевић је затражио да се о том случају хитно расправља на Одбору за одбрану и безбедност Скупштине Црне Горе, чији је члан.

Медојевић је у изјави за "Дојче веле", изразио сумњу да ће до тога доћи, јер се, како је рекао, Шарић налази под политичком заштитом црногорских власти.

"Није реално очекивати да премијер Мило Ђукановић крене да хапси Шарића, имајући у виду да је Шарић огроман новац, највероватније од шверца наркотика, убацио у црногорске комерцијалне банке, позајмио Ђукановићевим најближим пријатељима, а има га доста и у 'Првој банци'", истакао је лидер опозијије у Црној Гори.

Како је рекао, зато ће вероватно доћи до сакривања Шарића, што ће истовремено довести Црну Гору у веома затегнуте и проблематичне односе са окружењем, али и са Европском унијом и САД.

Медојевић истиче да Брисел и Вашингтон снажно инсистирају на томе да се Подгорица коначно обрачуна са организованим криминалом и подсећа да је читава операција хватања нарко-босова због покушаја шверца 2,7 тона кокаина из јужне Америке у Европу, названа "Балкански ратник", покренута управо по налогу Америчке агенције за борбу против наркотика.

Да су све очи сада упрте у црногорске власти показује захтев српског министра унутрашњих послова Ивице Дачића упућен Подгорици да се активно укључи у акцију лоцирања и хватања Шарића, преноси "Дојче веле".

"Од свог колеге Ивана Брајовића добио сам уверавања да је потрага озбиљна и да ће они предузети све што могу", рекао је шеф српске полиције.

Шарић као Младић?

За сада је једино сигурно да се Дарко Шарић до прошле седмице налазио у родним Пљевљима, а многи медији, позивајући се на обавештајне податке, тврде да се он и даље крије у Црној Гори.

Црногорска полиција је истовремено саопштила да наставља акцију потраге и провере објеката за које се претпоставља да су власништво Шарића или да их је користио.

Медојевић сматра да ће, уколико у наредних неколико дана ово лице са потернице Интерпола не буде ухапшено, све личити на потраге за хашким оптуженицима у Србији, Радованом Караџићем и Ратком Младићем, преноси радио.

Подгоричка штампа пише да је у Црној Гори, у друштву са Шарићем, прошле године виђан и Станко Суботић Цане, иако се он налази на потерници Интерпола. А управо је Суботић, близак пријатељ Мила Ђукановића, отворио врата Шарићу у Црној Гори, преноси немачки радио.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи