Читај ми!

Око 500 рудара спремно да проведе ноћ испред Владе ФБиХ

Испред Владе ФБиХ налази се више од 500 рудара који протестују. Они и даље блокирају саобраћајнице, полиција је потврдила да неће реаговати, а један од захтева од којег рудари не одустају су оставке свих директора у Концерну Електропривреде БиХ, и седам рудника из којих они долазе.

Рудари се спремају да проведу ноћ на улици и платоу испред зграде Владе ФБиХ, јавља портал Кликс.

Након готово три сата протеста рудара и запослених у свих седам рудника у Федерацији БиХ, који послују у оквиру Електроприведе БиХ, министар енергије, индустрије и рударства Нермин Џиндић изашао је пред рударе окружен великим бројем специјалаца, под пуном опремом за разбијање демонстрација.

Тај призор рудари су дочекали са великим незадовољством па су кренули према огради и министру. Убрзо је кренуло и гурање рудара и полиције, па је полиција проценивши ситуацију вратила министра у зграду владе.

Рудари свих рудника у Федерацији БиХ отпочели су протест испред зграде федералне владе у Сарајеву паљењем бакљи и интонирањем државне химне.

Рудари су најавили да ће у протесту остати до испуњења захтева.

За то време производња угља је заустављена у свим рудницима у ФБиХ.

Рудари имају осам захтева, везивање радног стажа, контрола калорисања угља у термоелектранама, потпуну реализацију споразума из маја, потпуно поштивање колективног уговора.

Такође, захтевају смену генералног директора Електропривреде и свих директора који су учествовали у утврђивању минималне зараде у износу од 1.000 КМ.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи