Комшић опаснији од Месића

Од изјаве Стјепана Месића о могућој употреби силе против Републике Српске још је опаснија изјава хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића да је о тој могућности са Месићем разговарао пре две године, оценио премијер РС Милорад Додик.

Премијер Републике Српске Милорад Додик оценио је да је изјава одлазећег хрватског председника Стјепана Месића о могућој употреби силе против РС односе Хрватске и Србије учинила битно сложенијим, наводећи да је председник Србије Борис Тадић о томе говорио и пред Саветом безбедности УН.

Говорећи у оквиру актуелног часа у парламенту РС, Додик је истакао да је Месићава претња војном силом прва такве врсте од потписивања Дејтонског споразума, али да је "од тога још опаснија изјава хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића да је о тој
могућности са Месићем разговарао још пре две године".

"Ради се о томе да је Месић на хипотетичку могућност одговарао стварном претњом силом и да је то радио у сарадњи са Комшићем, који је потврдио да је пре две године разрађиван такав план", рекао је Додик.

"То говори да се на оперативном нивоу у оквиру хрватских институција до сада налазио такав план и да се тражио јасан повод како би се те претње реализовале", навео је премијер РС.

Додик је истакао и да би НАТО морао да одобри војну интервенцију Хрватске против РС, те да би то представљало напад на суверену државу БиХ, што би претпостављало позив институција БиХ Хрватској да војно интервенише.

"До такве одлуке, сигуран сам, не би могло да дође јер би то закомпликовало комплетне односе у региону", навео је Додик.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи