Читај ми!

Митрополија: Без масовних окупљања на Бадњи дан у Црној Гори

Митрополија црногорско-приморска позвала је вернике да Бадње вече дочекају у својим домовима, а све грађане да поштују здравствене мере и лекарска упутства.

Митрополија црногорско-приморска и Епархија будимљанско-никшићка, у складу са прописаним мерама, неће организовати уобичајен програм и окупљања за Бадњи дан ни у једном граду у Црној Гори, укључујући и централно ложење бадњака испред Цетињског манастира.

"Не сме се свакако дозволити да ова болест заустави живот, па ни духовни и црквени живот, али је неопходно да се придржавамо мера предострожности, како би умањили штетне друштвене последице епидемије и, што је најважније, утицали на смањење броја изгубљених живота због ове болести, која, иако погађа све узрасте, ипак највише живота узима међу нашим најстаријима", наводи се у саопштењу на сајту МЦП.

"Ово је права прилика да се подсетимо како су се ови божићни дани увек прослављали у породичном амбијенту, трудећи се да сваки наш дом и свака породица личи на Свету породицу у којој се родио Богомладенац Христос. 

Зато уместо уобичајеног славља и масовних окупљања позивамо све православне хришћане да предстојеће време овог божићног поста проведу у посту и молитви, припремајући се тако за празник Рождества Христовог", наводи се у саопштењу на сајту МЦП.

На Божић ће, како додају, бити служено и по неколико литургија у већим храмовима и манастирима, где то дозвољавају црквена правила, како би се избегле велике гужве на Божићним литургијама. 

Подсећају да боравак на богослужењу треба да буде у складу са прописаним мерама које су одраније на снази.

 

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи