Мостар добио градоначелника

Градско веће Мостара изабрало за новога градоначелника кандидата ХДЗ-а БиХ Љубу Бешлића.

Одборници Градског већа Мостара су за новог градоначелника тог града изабрали кандидата Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) БиХ Љубу Бешлића. Мостар је 440 дана после одржаних избора добио градоначелника.

За Бешлића је гласало 17, а за његовог противкандидата Суада Хасандедића 15 одборника.

 Бешлић је у свом обраћању рекао како се међународна заједница у претходном периоду играла с Мостаром, будући да се ситуација око избора градоначелника могла, како је рекао, завршити пре 14 месеци.

Говорећи о ситуацији у Мостару, Бешлић је истакао како она није најбоља те да је време које је изгубљено оставило велике последице и проблеме који се нису решавали. То је по његовим речима, град Мостар довело у агонију у којој су заустављени многи пројекти.

Бешлић је истакао како верује да Градско веће има снагу, енергију и вољу да Мостар врло брзо извуче из проблема. 

Најавио је предложио да се одлука о привременом финансирању Мостара усвоји пре краја ове године.

Високи представник међународне заједнице у БиХ Валентин Инцко је још крајем октобра наложио Већу Града Мостара да спроведе избор градоначелника у року 30 дана, запретивши да ће у супротном он наметнути одлуку.

Као резултат чињенице да градоначелник није изабран, није усвојен ни градски буџет, културне институције су затваране, јавне кухиње су биле без новца, радници јавних институција и предузећа без плата.

Честитка ХДЗ-а

Градски одбор ХДЗ-а БиХ Мостар упутио је јавну честитку Љуби Бешлићу који је поново изабран за градоначелника Мостара, упркос, како су навели, неправедном Статуту и лицемерном понашању међународне заједнице према Хрватима у овом граду.

Последња одлука високог представника потврда је ко од Мостара прави "град случај" и зато је Мостар град ненормалног живљења.  Поново позивамо међународну заједницу да коначно укине неправедни Статут за Мостар и да се са овог прелепог града скине "лудачка кошуља", стоји у саопштењу ГО ХДЗ-а БиХ Мостар.

Поручују свим Хрватима Мостара и БиХ да се доследном политичком борбом може осигурати истинска уставна равноправност хрватског народа са друга два конститутивна народа у БиХ.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи