Ромпеј посетио Бугарску

Херман ван Ромпеј, новоизабрани председник ЕУ током посете Бугарској одвојено се састао с председеником Првановим и премијером Борисовим. Прванов истакао да Бугарска наставља да подржава напоре Западног Балкана за укључење у ЕУ.

Новоизабрани председник Европске уније Херман ван Ромпеј посетио је данас Бугарску где је разговарао о привредним питањима и спровођењу реформи повезаних за климатским променама.

Ван Ромпеј који преузима дужност 1. јануара, имао је одвојене састанке са председником Бугарске Георгијем Парвановим и премијером Бојком Борисовим.

Током састанка са Борисовим европски званичник је похвалио напоре његове нове владе десног центра да поправи углед Бугарске који је знатно окрњен због раширености корупције.

У саопштењу кабинета бугарског председника наводи се да је Прванов рекао де Ромпеју да Бугарска наставља да подржава напоре за прикључење земаља Западног Балкана Унији и понудио помоћ своје земље у том смислу.

Они су такође разговарали о несташици енергената у Југоисточној Европи. Парванов је поновио интерес Бугарске за изградњу гасовода Набуко и Јужни ток и за довршетак пројекта нуклеарне централе Белене, пише у саопштењу из канцеларије Парванова.

Ван Ромпеј је оценио да ће економска активност у 27 земаља ЕУ остати слаба и током 2010. године, недовољна да се подстакне отварање нових радних места и да се повећају социјална давања у оквиру Уније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи