БиХ најважнија за Турску

Питање Босне и Херцеговине једно од најзначајнијих питања турске спољне политике, изјавио у Сарајеву министар спољних послова Турске Ахмет Давутоглу.

Турска је спремна да у потпуности пружи подршку БиХ у свим сегментима, јер је питање БиХ једно од најважнијих питања актуелне турске спољне политике, изјавио је у Сарајеву шеф турске дипломатије Ахмет Давутоглу.

Давутоглу, у дводневној посети БиХ, састао се са члановима Председништва БиХ Харисом Силајџићем и Жељком Комшићем.

Турски министар истакао је "потребу очувања јединствене БиХ, али и потребу већег ангажмана БиХ на регионалном нивоу".

Амет Давутоглу је честитао БиХ на избору у Савет безбедности УН и подржао БиХ на путу ка пуноправном чланству у НАТО.

Турска пружа безрезервну подршку за либерализацију визног режима за грађане БиХ и додао да је Турска "у активном односу са Шпанијом која је будућа председавајућа Европском унијом".

Међународна заједница дугује БиХ

"Међународна заједница много дугује БиХ и то не само у смислу политичког дуга већ и дуга према народима Босне и Херцеговине", рекао је Давутоглу.

Стабилност, функционалност и напредак БиХ у самом су врху приоритета за Турску,што је став ове земље и пред другим међународним званичницима, додао је шеф турске дипломатије.

Силајџић и Комшић су закључили да су односи БиХ и Турске изразито добри и пријатељски на свим нивоима, саопштено је данас из Председништва БиХ.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи