Месић и збуњени Санадер

Страсти у Хрватској се не смирују. Председник Стјепан Месић поручио бившем премијеру Иви Санадеру да се "одмори". "Изгледао је јако збуњен", рекао Месић. Чека се одговор бившег председника владе у Загребу.

Замољен да прокоментарише јучерашње наводе Иве Санадера да је лажљивац, хрватски председник Стјепан Месић рекао је да то могу изјавити само неозбиљни људи.

"Мора рећи у чему је лаж. Ако каже да нисмо три пута разговарали, онда он лаже. Очигледно да је нервозан, а неко је рекао да он мора мало да се одмори, па било би добро да се одмори, а можда и лечи. Ја не знам шта је са њим, али деловао ми је збуњено", рекао је Месић.

Oдговарајући на Санадерове контра-оптужбе везане за продају акцију компаније ИНА мађарском МОЛ-у, Месић је рекао да је очигледно да Санадер све то ради "у сарадњи са својим бившим потпредседником Владе Дамиром Поланчецом којем је вода до грла".

"Поланчец је у гужви и сада желе да пребаце одговорност. Нека каже на које околности би требало да се односи УСКОК-ова истрага. Санадер ми је рекао да је Поланчец све договорио. Али уопште не знамо ко је све учествовао у послу око уговора ИНА. Треба видети ко је у име Хрватске суделовао у предаји управљачких права и да видимо шта је Хрватска добила", рекао је Месић.

Коментаришући ћутање Јадранке Косор о тој теми Месић је кратко је рекао: "А зашто би се мешала у бесмислице".

"За разлику од првог хрватског председника, председник Месић започео је, а изгледа и завршава свој мандат вицевима и лажима", рекао је Санадер у четвртак приликом полагања венаца делегације ХДЗ-а поводом десете годишњице смрти Фрање Туђмана.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи