Немири у Атини, ухапшено 100 активиста

Уочи годишњице од убиства 15-годишњег Александроса Григоропулоса, у Атини поново немири и хапшења. Полиција ангажовала више од 6.000 људи у страху да се напади и нереди не прошире на друге градове у земљи.

Грчка полиција ухапсила је данас у Атини око 100 младих активиста који су припремали нереде на годишњицу смрти 15-годишњег Александроса Григоропулоса, који је погинуо од рикошетираног метка који је испалио полицајац.

Полиција је у једном атинском кварту открила склониште у којем су нашли шок бомбе, више од 200 флаша за прављење молотовљевих коктела, гас маске и мацоле.

На лицу места ухапшено је 20 младих активиста.

У другом инциденту, група од око 60 младих напала је полицијске снаге у Атини.

Не наводи се међутим, колико њих је том приликом ухапшено. Напади на полицију почели су још у петак, а инциденти су забележени и у Коринту.

Грчка полиција је ангажовала више од 6.000 људи за викенд у страху да би напади и нереди на годишњицу обележавања смрти Григоропулоса могли да се прелију и на друге градове у земљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи