Кнежевић неће пред црногорског тужиоца?

Ратко Конежевић одбио да црногорским тужиоцима да изјаву поводом својих ранијих оптужби да је Мило Ђукановић са Станком Суботићем одговоран за девет убистава и шверц цигарета.

Контраверзни црногорски бизнисмен Ратко Конежевић одбио је да да изјаву тужиоцима поводом својих ранијих оптужби, да је премијер Црне Горе Мило Ђукановић са српским држављанином Станком Суботићем одговоран за девет убистава и шверц цигарета средином деведесетих година прошлог века.

Кнежевић је више пута у медијима последњих месеци поновио да ће се радо одазвати позивима тужилаца из Црне Горе, Србије и Хрватске, који су тражили његово саслушање због оптужби против Ђукановића да је организовао шверц цигарета из Италије у Црну Гору.

Такође је истакао, да је због тог посла са Суботићем одговоран за убиства неколико високих полицијских званичника и уредника загребачког "Национала" и подгоричког "Дана" Ива Пуканића и Душка Јовановића.

"Бизнисмен Ратко Кнежевић, због раније преузетих обавеза, није у могућности да да изјаву правосудним органима Црне Горе до почетка наредне године", саопштило је Врховно државно тужилаштво Црне Горе.

Тужилаштво је објавило да је ту информацију добило од хрватског Уреда за сузбијање корупције и организираног криминала.

У саопштењу се наводи да Врховно државно тужилаштво, на основу Меморандума о сагласности у остваривању и унапређивању сарадње у борби против свих облика тешког криминала, сарађује са Државним тужилаштвом Хрватске ради стварања услова за саслушање Кнежевића, поводом изјава датих црногорским и медијима у окружењу.

Подгорички медији преносе да је врховна државна тужитељка Ранка Чарапић од колега из Србије тражила снимак Кнежевићеве изјаве, коју је дао у Загребу, али да су они наводно одбили да је доставе.

Кнежевић је током октобра обавестио црногорску државну тужитељку Ранку Чарапић да је спреман да јој путем видео линка да исказ поводом његових оптужби да је дуванска мафија одговорна за убиство Ива Пуканића.

Чарапић је раније најавила да би саслушање Кнежевића требало да буде обављено до краја новембра, али да о термину саслушања одлучује суд, а не тужилаштва на чијем је челу.

"Црногорска полиција проверава наводе Кнежевића да је дуванска мафија умешана у убиство Пуканића и његовог сарадника Нике Франића", рекао је црногорски министар полиције Иван Брајовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи