Суд признао трошкове за хероин

Нарко дилер из Хрватске Велдет Џака треба да, према одлуци ријечког Жупанијског суда, добије накнаду за трошкове набавке дроге. Пресуду потврдио и Врховни суд.

Невероватна прича је почела кад је Нарко дилер Велдет Џака "пао" док је полицајцу на тајном задатку продавао хероин вредан 15.000 евра, пише загребачки "Јутарњи лист".

Судија ријечког Жупанијског суда Сребренка Шантић, међутим, признала је "трошкове" набавке дроге и одлучила да му врати 7.500 евра, а затим је ту њену пресуду потврдио и Врховни суд Хрватске.

Дилер се суду пожалио да би било "поштено" да му се узме у обзир трошак набавке хероина, а судија је оценила да је он платио одређени износ да би га купио, па му је, јер на наркотржишту нема рачуна, признала "од ока" трошак од 7.500 евра.

Након оцене судије, то "инвестиционо улагање" признао је чак и Врховни суд Хрватске, пише "Јутарњи лист" и констатује: "За пар џоинта затвор на неколико година, а за продавање хероина тајном полицајцу, држава вам још врати део новца! У овој држави више нас, нажалост, ништа не може изненадити".

Џака "напредовао" у криминалним круговима

"Јутрањи лист" оцењује да је том одлуком суд у питање довео смисао посла Управе за борбу против организованог криминала и корупције (УСКОК), а посебно полицајаца на тајним задацима.

Ако раскринкају трговину дрогом вредну милион евра, хоће ли суд 500.000 државних евра дати дилерима да би они покрили "трошак набавке дроге"? Или полицајци на тајним задацима неће смети да уруче новац дилерима, јер ће знати да ће суд барем пола износа вратити наркомафији?

Занимљиво је да је после изрицања пресуде споменути Џака "напредовао" у криминалном миљеу, а неку од његових нових пошиљки вероватно су финансирали и хрватски порески обвезници, јер му је суд признао набавну цену дроге коју је предао прикривеном пореском иследнику.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи