ХДС СБ тражи визни режим за Србе ако не повуку оптужнице

Вуковарски одбор Хрватског демократског савеза Славоније и Барање позвала је хрватску дипломатију да са Србијом нађе решење да би се повукле оптужнице против хрватских ратних ветерана. Aко се решење не нађе, предлаже визни режим за грађане Србије, јавља Хина.

Председница вуковарског одбора ХДС СБ-а Славица Јелинић оштро је осудила подизање оптужница као и, како је рекла, "прогањање" хрватских ветерана од стране Србије.

Јелинићева је, у саопштењу за медије, истакла да ниједна политичка странка која заступа српску националну мањину у Хрватској, а поготово СДС као парламентарна странка, није осудила нити изнела став о, како она тврди, "самопроглашеној надлежности Србије за прогањање" хрватских ратних ветерана.

"Ако се у најкраћем року ситуација дипломатски и политички не реши и не смири, тражимо да се уведе визни режим за све грађане Републике Србије и до даљњег им се забрани улаз у Хрватску с пограничним пропусницама, те размотри укидање аболиције", стоји у саопштењу вуковарског ХДС СБ-а, наводи Хина.

ХДС СБ у садашњем сазиву хрватског парламента има два посланика.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи