Улцињ, ветар отежава гашење пожара

Ватрогасци су спасили преко 50 кућа на брду Бијела гора у Улцињу, којима је претио јак пожар. Локални медији су јавили да су ухапшене две особе, мештани ромског насеља у Братици, због сумње да су изазвали пожар. Јак ветар отежава ситуацију, па су и ватрогасци и мештани и даље приправни.

Улцињска полиција привела је две особе због сумње да су изазвали пожар који се, ношен ветром, брзо проширио Бијелом гором. У питању су особе која већ годинама са фамилијама живе у месту Братица, са леве стране магистралног пута Улцињ- Бар.

Како Вијести сазнају, они су палили старе гуме на отпаду и тако изазвали пожар.

Ватрогасци су спасили преко 50 кућа на брду Бијела гора у Улцињу, којима је претио јак пожар.

Председник Општине, Назиф Цунгу, за ТВЦГ каже да нема места за панику. Ипак, јак ветар отежава ситуацију, па су и ватрогасци и мештани и даље приправни. У пожару су изгореле две бараке. 

Улцињски ватрогасци кажу да ситуација сада највише зависи од ветра. "Успели смо да одбранимо више од 50 кућа. Терен је прилично неприступачан за возила, а дува јак западни ветар", казали су из Службе заштите за ТВЦГ.

Већина породица се евакуисала.

Ватрогасци захваљују мештанима који су остали да гасе ватрену стихију. Куће на Бијелој гори су, тврди Цунгу, тренутно безбедне.

Сада је потребно спречити ширење пожара у другим правцима, ка маслињацима и градском језгру.

Ватрогасцима из Улциња помажу колеге из Бара, Будве, Подгорице, Цетиња, као и приватне цистерне. Портал Ул-инфо раније је јавио да је био активан и авион за гашење пожара.

Пожар је избио око 12 сати. Ношен јаким ветром брзо се проширио до кућа на брду. 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи