Керн критикује Јункера и Европску комисију због Турске

Аустријски канцелар Кристијан Керн критикује став Европске комисије и посебно њеног председника Жан-Клода Јункера по питању Турске.

"Када седите у Бриселу у згради Европске комисије наравно да имате сасвим другачије виђење ствари него што то имају погођени", поручио је Керн поводом одбацивања његовог предлога о убустављању приступних преговора са Анкаром од стране Европске комисије.

Керн је, у интервјуу који бечки дневник "Естерајх" објављује у сутрашњем издању, објаснио да он жели јасноћу у веродостојност, а да је другима стало више до тактизирања.

"Не побеђујемо у споровима о главама Аустријанаца у згради Европске комисије већ само јасним одлукама, а за то је неопходно да неке ствари јасно кажемо. Времена обзира је прошло", подвукао је аустријски канцелар.

Према његовим речима приступни процес, на који се гледа као лек за све, како би се Турска приближила Европи, није ништа донео.

"Турска се све више и даље удаљавала од Европе. Ако се, као што то Јункер чини, обећа Турској да се с њима воде преговори, али истовремено каже да Анкара ионако неће приступити, онда то није став који се може одбранити како пред Турском, тако ни пред Европљанима", објаснио је аустријски канцелар.

Он је најавио да ће, и поред напетости на релацији Беч-Анкара, прићи Турској, јер је сматра важним партнером у безбедносној, миграционој, али и економској политици.

Истовремено поручује да је неопходан нови облик сарадње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи