Туча миграната у мађарском прихватном центру

Осам миграната повређено је у прихватном центру за избеглице у Кишкунхалашу у Мађарској када је избила масовна туча, рекао је за националну телевизију М1 Ђерђ Баконди, главни саветник за националну безбедност председника Владе Мађарске.

Тучу, која је избила синоћ око 20 часова, започело је двадесетак миграната - међу њима Сиријци, Алжирци и држављани Пакистана и Монголије. Они су прво покушали да се обрачунају голим рукама, а касније су демолирали намештај и наставили тучу деловима столица и столова.

Процена је да је у синоћњим нередима учествовало око 200 миграната.

Интервентне снаге полиције су у касним вечерњим сатима успоставиле ред у прихватном центру у Кишкунхалашу, рекао је Баконди.

Осам миграната задржано је на болничком лечењу због тежих повреда.

Прихватни центар у Кишкухалашу који се налази 40 километара северно од српско-мађарске границе на Келебији, је камп затвореног типа где су смештени мигранти који су ухваћени у покушају илегалног преласка границе.

Више пута је неколико стотина притворених миграната изазвало нереде у кампу и скандирања са поруком да их се пусти да наставе пут ка Западној Европи, што им није омогућено. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи