Председник А-ХСП кажњен забраном доласка у Срб

Председник Аутохтоне хрватске странке права Дражен Келеминец кажњен је синоћ на Прекршајном суду у Грачацу забраном доласка у Срб на шест месеци и новчаном казном од 5.200 куна, због непоштовања Закона о јавном реду и миру и Закона о јавном окупљању.

Прекршајни поступак завршен је око 18 сати, а Дражен Келеминец није имао адвоката јер му је, како је рекао агенцији Хина, судија Невенка Шимуновић дала рок од два сата да себи нађе адвоката, што није успео, па у знак протеста није потписао ни записнике ни одлуку о пресуди.

"Наравно да сам незадовољан пресудом, јер је она скројена онако како то хоће полиција, да не бих могао да дођем у Срб 27. јула", рекао је Келеминец.

Најавио је да ће у понедељак у подне у Министарству унутрашњих послова затражити да га прими министар Влахо Орепић.

"Тражићу да ме прими и пре свега да се једнако поступи и према скупу Милорада Пуповца, да се и њихов скуп забрани, то ми је циљ", додао је Келеминец.

У полицијску станицу у Доњем Србу у Лици јуче је приведено осморо припадника проусташке А-ХСП-а јер су одбили, на захтев полиције, да напусте јавну површину уз тамошњи антифашистички споменик.

Од осморице приведених чланова А-ХСП у Доњем Србу, полиција је, после информативног разговора, пустила све, осим председника странке Келеминца, и уклонила је оба шатора испред антифашистичког споменика.

Шатори су уз антифашистички споменик били постављени као део забрањеног јавног окупљања, а полиција их је организаторима привремено одузела, као "доказ о прекршајном поступку", рекао је Хини гласноговорник ПУ задарске Елис Жодан.

Хрватска Специјална полиција, потпомогнута великим бројем припадника основних снага полиције, започела је јутрос у седам сати и 25 минута поступак "ослобађања јавне површине уз антифашистички споменик у Доњем Србу од особа и ствари".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи