Чланови ХДЗ-а бирали новог лидера, Пленковић једини кандидат

Хрватска демократска заједница (ХДЗ) данас је бирала председника странке, а Андреј Пленковић је био једини кандидат на изборима који су одржани по начелу "један члан - један глас".

Око 220.000 чланова ХДЗ-а имало је до 19 сати прилику да гласа у градским, општинским и подручним изборним штабовима, пренела је агенција Хина.

Пленковић ће на месту лидера странке заменити Томислава Карамарка, који је 21. јуна дао отавку.

Карамарко је оставку дао пошто је као једини кандидат 17. априла поново изабран на ту дужност, уз подршку више од 90.000 чланова ХДЗ-а.

Пленковић је за своју кандидатуру добио више од 35.000 потписа чланова странке, а у свом изборном програму истиче да ће му главни циљ бити да врати поверење гласача веродостојном и доследном политиком ХДЗ-а.

Изјавио је да сматра да ХДЗ још једном може "да постане предводник модернизације, уз пуно подржавање традиционалних вредности" и централна снага развоја Хрватске у којој ће хрватски народ остварити свој пуни потенцијал.

Пленковић је рекао да је фокусиран на изборну победу на предстојећим парламентарним изборима у Хрватској и за преузимање улоге председника Владе, додајући да ће ХДЗ под његовим вођством наставити да буде оно што је увек била – државотворна странка.

"ХДЗ мора бити централна снага развоја Хрватске, странка која ће имати решења за конкретне проблеме наших људи", поручио је Пленковић, преноси Хина.

На питање да прокоментарише да ли ће бити евентуалне промене смера странке, Пленковић је рекао да ће ХДЗ под његовим вођством бити оно што ХДЗ одувек јесте.

"То је државотворна странка, окупљајућа странка, народњачка странка, странка која баштини демохришћанска начела, универзална хуманистичка начела, странка која ће спроводити темељне одреднице политике др Фрање Туђмана, која ће бити јасно укорењена у европску породицу грађана", тврди Пленковић.

Одговарајући на новинарско питање колико ће тешко бити водити странку из Брисела, пошто је Пленковић уједно и актуелни посланик у европарламенту, одговорио је како је фокусиран на изборну победу на парламентарним изборима заказаним за 11. септембар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи