Словеначка полиција запленила 100 кила кокаина из Бразила

Словеначка полиција запленила је у складишу словеначке фирме из места Зрече 100 килограма кокаина, у једној од највећих заплена до сада, објавила је полиција.

У истрази случаја словеначка полиција сарађује са полицијама више земаља, а верује се да би заплењена дрога "на улици" достигла вредност од око пет милиона евра, преноси Хина.

Дрогу су пронашли у понедељак радници у складишту фирме Сватикомет и то у контејнеру са минералом алуминијум оксида коју фирма користи у производњи након чега су обавестили надређене, а они полицију.

Контејнер с робом био је наручен код немачке фирме која послује с једним подузећем у Бразилу, објавила је СТА.

Пошиљка с око 100 килограма дроге за коју је испитивањем потврђено да се ради о кокаину дошла је из бразилске луке Сао Паоло, рекао је шеф криминалистичке службе у полицији у Цељу Дамијан Турк новинарима.

Утврђено је да је контејнер крајем марта стигао у Копар, али приликом царинског прегледа није откривено ништа сумњиво.

У складишту је пак у контејнеру нађена дрога која се налазила у пет од укупно 26 врећа алуминијум оксида који се употребљава у производњи брусева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи