СДСМ: Собрање да утврди одговорност Ђорђа Иванова због помиловања

Главна македонска опозициона партија Социјалдемократског савеза Македоније поднела је Собрању иницијативу за поступак утврђивања одговорности председника Ђорђа Иванова због одлуке да помилије све актере у афери прислушкивања.

Иванов је тиме стао на страну криминилаца, погазио устав, законе и достојанство грађана, што је равно државном удару, тврди Горан Сугаревски из посланичке групе СДМС.

Додао је да је тиме задат "смртоносни ударац" договору из Пржина, јавила је агенција МИА.

Иницијативу је потписало 37 посланика, додаје македонска агенција.

Одлуком о аболицији одговорних за аферу "прислушкивање", македонски председник Ђорђе Иванов је помиловао без спровођења поступка, између осталог, бившег премијера и лидера најутицајније владајуће ВМРО-ДПМНЕ Николу Груевског, бившег шефа тајне службе Сашу Мијалкова и министарку полиције Гордану Јанкуловску.

Међу помилованима су и Миле Јанакиески, Мартин Проугјер, Зоран Заев, Варушевски Брано, објавио је македонски Службени лист.

Како се наводи, одлука председника ступа на снагу даном доношења, односно од 12. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи