Ухапшен Бугарин који је "хапсио" мигранте

Бугарске власти су ухапсиле мушкарца који је изазвао бес јавности пошто је "ухапсио" и злостављао тројицу миграната који су ушли у Бугарску, а затим је тај видео-снимак објавио на интернету, саопштило је бугарско државно тужилаштво.

"Апсолутно је неприхватљиво да групе, појединци, организације или како год да се зову, покушавају да раде посао државних институција", изјавио је бугарски државни тужилац Сотир Цацаров, а пренела агенција АФП.

"Против свих који то покушају биће подигнута оптужница", рекао је Цацаров, наводећи да полиција ради на идентификацији других људи који су учествовали у тој "ружној сцени", а којима прете оптужбе за илегално лишавање слободе.

"Хапшење" три илегална мигранта, које је извела група грађана близу границе са Турском, изазвало је јуче бурне реакције у Бугарској, пре свега борци за људска права протестовали су против тог чина.

Аматерски видео-снимак, емитован на неколико бугарских телевизија и на друштвеним мрежама, приказује три човека како леже на земљи, са рукама везаним на леђима, и чује се како неко узвикује: "Врати се у Турску."

Гранична полиција је дошла на лице места и затекла три мигранта неповређена и са одвезаним рукама.

"Ови кадрови приказују такозвано 'грађанско хапшење' најбруталније до сада у Бугарској. Тужилаштво мора одмах да отвори истрагу", рекао је председник Бугарског хелсиншког комитета.

Према истраживању објављеном прошле недеље, 60 одсто Бугара види мигранте као "претњу националној безбедности".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи