Режисер Томаж Пандур преминуо на проби у Скопљу

Истакнути словеначки позоришни редитељ Томаж Пандур преминуо је од последица срчаног удара током пробе представе "Краљ Лир" Македонског народног позоришта, пренео је хрватски "Јутарњи лист".

Томаж Пандур (52) дипломирао је режију у Љубљани 1989, а последњих година је у Мадриду водио своју позоришну групу "Пандур театар".

Остао је запамћен по режији многих успешних представа, као што су "Фауст", "Хамлет" и "Медеја", а у Београду је режирао сценску верзију "Хазарског речника" Милорада Павића.

Док је руководио драмом у Словенском народном гледалишчу у Марибору, угостио је бројне познате позоришне редитеље, као што су Паоло Мађели, Едуард Милер и Дамир Златар Фреј.

Последњих година Пандур живи и ради у Мадриду.

Широј публици Пандур је познат по сарадњи са естрадном звездом Северином, за коју је 2013. режирао регионалну турнеју.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи