Македонија затворила границе за илегалне мигранте

Македонија је потпуно затворила своје границе за илегалне мигранте, након што су Словенија и Србија објавиле оштрија ограничења за улазак миграната, изјавио је за агенцију "Ројтерс" неименовани полицијски званичник.

Према наводима македонског Министарства унутрашњих послова, нико од миграната данас није ушао из Грчке.

Ројтерс напомиње да је на "ничијој земљи" између Србије и Македоније "заробљено" више од 400 људи.

Они одбијају да се врате у Македонију, а не дозвољава им се да уђу у Србију, додаје британска агенција.

"Потпуно смо затворили границу", рекао је неименовани полицијски званичник.

Истовремено, портапрол Министарства унутрашњих послова Македоније рекао је да ће се Македонија "понашати у складу са одлукама које су донеле друге земље на балканској рути".

Агенција АП је јавила да у већ пренатрпан камп у Идоменију на грчко-македонској граници, и да избеглице и даље пристижу.

Грчка агенција АНА јавила је да у кампу у Идоменију има око 13.000 људи и да су услови у кампу тешки јер последњих дана јако пада киша.

Балканска избегличка рута од поноћи је практично затворена након што је Словенија почела да примењује нови режим уласка у Шенгенску зону и престала да дозвољава улазак мигрантима без валидних пасоша и виза.

Након одлуке Словеније, Србија ће све мере усаглашавати са Европском унијом и реципрочно их примењивати на својим јужним и источним границама, најавио је МУП Србије.

"Имајући у виду нови режим који је применила чланица Европске уније, Србија не може дозволити да постане сабирни центар за избеглице тако да ће све мере усаглашавати са ЕУ и реципрочно их примењивати на својим јужним и источним границама, према Македонији и Бугарској", саопштио је МУП Србије.

У међувремену, хрватски министар унутрашњих послова Влахо Орепић рекао је за РТЛ да од поноћи и Хрватска мења правила и да ће на територију те земље убудуће моћи да уђу само они с важећим путним исправама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару