Пијавица протутњала Сплитом

Континентални део Хрватске последњих дана је окован снегом и ледом, а временске непогоде, праћене јаком кишом, градом и ветром погодиле су и Приморје.

Невреме које је око 16 сати захватило Сплит направило је поприличну штету, највише у ужем делу града код Марјана, преноси портал Index.hr.

Снажан ветар је ишчупао неколико стабала и разбио семафоре и саобраћајне знакове, док је са крова локалне школе бацао црепове на коловоз.

На терену се налазе дежурне службе, два ватрогасна возила и осам ватрогасаца, који уклањају поседице јаког невремена које је трајало 45 минута.

Неки грађани су на мору снимили јаку пијавицу (вихором завитлана вода која се у облику левка спушта из облака), која је носила све пред собом. Метеоролози су навели да је за само сат времена на град пало 12 литара кише, а oчекује се да ће падати и наредних дана.

Пијавица је чупала стабла, а стотинак метара испред јужног улаза у марјански тунел срушила је и метални стуб и семафор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи