И ове године два бадњака на Цетињу

Православни верници широм Црне Горе славе Бадњи дан у оквиру породица, а централне свечаности налагања бадњака организоване су на Цетињу, где су Српска православна црква и канонски непризната Црногорска православна црква наложиле бадњаке.

Српска православна црква (СПЦ) и канонски непризната Црногорска православна црква (ЦПЦ) одвојено су налагале бадњаке у више градова у Црној Гори.

Митрополит Црногорске православне цркве Михаило је на церемонији испред дворца Краља Николе на Цетињу позвао на слогу међу Црногорцима, јер "где нема слоге, свађа и неред царују".

"Наша слога води грађанској стабилности државе Црне Горе и ЦПЦ", поручио је Михаило.

Митрополит СПЦ Амфилохије предводио је церемонију налагања бадњака испред Цетињског манастира.

Митрополит Амфилохије је у Божићној посланици оптужио власт у Црној Гори да продубљује поделе, те да "пориче вековно" постојање Митрополије црногорско-приморске.

Божић су грађанима и верницима данас одвојено честитали председник Црне Горе Филип Вујановић, председник Скупштине Ранко Кривокапић и премијер Мило Ђукановић.

Вујановић је у честитки позвао на неговање човекољубља и поштовање различитости, премијер Ђукановић је поручио да треба радити на изградњи "снажне и успешне" државе, док је председник Скупштине поручио да се "само међусобним поштовањем и разумевањем може стварати боље друштво, које ће имати снагу пред свим изазовима новог времена".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи