Словеначки полицајци стигли на грчко-македонску границу

Македонским полицајцима на граници са Грчком прикључилa су се шесторица словеначких полицајаца, као помоћ у контроли прилива избеглица.

Словенци су, поред опреме и возила, на гранични прелаз "Богородица" код Ђевђелије довели и два полицијска пса Пана и Бојка.

Словеначки полицајци ће, како је саопштила амбасада те земље, помагати и у регистрацији избеглица у привременом транзитном центру "Ђевђелија".

На македонско-грчкој граници распоређени су и полицајци из Мађарске.

Мађарске власти су пре два дана послале 31 полицајца који помажу у патролирању и контроли уласка избеглица, а опремљени су термо камерама.

Према наводима медија, македонској полицији на граници према Грчкој већ помажу српски и хрватски полицајци.

Слање полицајаца као помоћ Македонији у контроли јужне границе најавила је и Словачка, почетком фебруара би требало да стигну чешки полицајци, а о могућности слања полицијских службеника македонско Министарство унутрашњих послова је разговарало и са Аустријом и Пољском.

Према подацима тог министарства, у првих пет дана ове године регострован је улазак укупно 11.766 избеглица из Сирије, Авганстина и Ирака. У 2015. години је, према проценама, кроз Македонију прошло више од 700.000 избеглица и миграната.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи