Званичници из региона честитали Божић

Политички званичници држава из региона честитали су Божић православним верницима који тај празник славе по јулијанском календару.

Председник техничке Владе Хрватске Зоран Милановић честитао је Божић православним верницима који тај празник славе према јулијанском календару и поручио да је за напредак Хрватске неопходно да се уважавају различитости и поштују права свих грађана.

"У духу Божића, који шири мир и љубав према ближњима, подсетимо све који то заборављају да управо различитости обогаћују сваку заједницу те да ћемо само уважавањем и поштовањем права свих грађана Републике Хрватске изградити отворено и напредно друштво, какво је неопходно за истински бољитак и просперитет наше хрватске домовине", навео је Милановић у божићној честитки.

Милановић је православним верницима пожелео да имају "радостан и благословљен Божић" и да га проведу "у добром здрављу заједно са својим ближњима.

Божић је верницима честитао и председник ХДЗ-а Томислав Карамарко.

И чланови Председништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић, Младен Иванић и Драган Човић честитали су данас предстојећи Божић православним верницима у БиХ и свету.

"Свим православним верницима у Босни и Херцеговини и дијаспори који Божић славе према Јулијанском календару, желим да га проведу у здрављу и благостању, у кругу својих најмилијих", наводи се у Изетбеговићевој честитки, а пренела је Фена.

"Празници су увек прилика да унапредимо наше заједнице и међусобне односе. Само на темељима толеранције и уважавања можемо градити квалитетан и достојанствен живот и добру перспективу за све грађане у Босни и Херцеговини", истакао је Изетбеговић.

Иванић је упутио је божићну честитку патријарху српском Иринеју, митрополитима, епископима, свештенству и монаштву Српске православне цркве и свим верницима православне вере.

У његовој честитки се наводи: "Божић открива велику тајну спасења света, враћајући нас универзалним вредностима, подсећајући нас на нужност бриге за друге и љубави према другима."

"Божић нас све позива да живимо у братољубљу и у јеванђеоској скромности, живећи од својих руку дела, држећи се новозаветног учења да никада не чинимо другима оно што не желимо да нама други чине. Свима вама, као и свим православним верницима широм света желим да предстојеће божићне празнике проведете са својим најмилијима у добром расположењу", пожелео је Иванић.

У честитки Драгана Човића се наводи: "Божић је празник помирења, радости и заједништва. Нека ови празнични дани свима нама буду додатни подстицај да сложно и јединствено делујемо у изградњи боље будућности."

Човић је свештенству и верницима Српске православне цркве у Босни и Херцеговини пожелео радостан и благословљен празник Христова рођења и свако добро у новој 2016. години, саопштено је из Председништва БиХ.

Посланик Европског парламента из Словеније и потпредседник групе "Пријатељи Србије" у ЕП Франц Богович је данас упутио честитку свим православним верницима поводом Бадњег дана и сутрашњег Божића.

"Празник је време да се огрејемо на топлини коју нам дају најближи - породица и пријатељи. Такође је време када посебно треба да будемо свесни свог унутрашњег мира. Нека вам Божић донесе мир, здравље и срећу. Срећан Божић!", поручио је Богович у саопштењу достављеном Танјугу.

Он је такође честитао свим хришћанским верницима данашњи празник Богојављење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи