Пуповац: Неопходно јединство и борба против неједнакости

Председник Српског народног већа (СНВ) у Хрватској Милорад Пуповац рекао је, на пријему поводом прославе православног Божића, да је у земљи неопходно јединство и искорењивање неједнакости.

Пуповац сматра да заједништво у неједнакости није могуће, а да хрватско друштво, иако се много говори о заједништву, постаје све неједнакије, те да је подела много, а непродуктивности у поделама још више.

Председник СНВ нагласио је да је на почетку 2016. године веома значајно говорити против растуће неједнакости по новцу, по моћи и по уверењима.

"То је један од најпатриотскијих задатака које себи можемо поставити", рекао је Пуповац.

Према његовим речима, заједништво се не може градити ако Хрватска настави да се отуђује од грађана и ако ће све више служити онима који имају моћ, а мање грађанима због којих је створена, преноси хрватски Н1.

Уместо председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић, пријему је присуствовао њен изасланик Домагој Јуричић, који је, у име председнице, свима честитао празник.

"Данас морамо бити свесни одговорности пред новим задацима у изградњи поштеног друштва. Иако смо постигли висок степен заштите тих права, не треба негирати ни проблеме", рекао је Јуричић.

Изасланик председнице додао је да је "српска заједница у Хрватској део тих настојања".

Међу званицама су били и премијер Зоран Милановић, мандатар за састав нове хрватске владе Тихомир Орешковић, шефица дипломатије Весна Пусић, градоначелник Загреба Милан Бандић, бивши хрватски председник Стјепан Месић, бивша премијерка Јадранка Косор и други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи