Хрватска влада креће са 20 министара, промене касније

Нова хрватска влада почеће с радом по досадашњем формату од 20 министарстава, а тек након анализе постојећег стања ићи ће се у промене, док ће се конкретна имена министара знати идуће недеље, изјавили челници Хрватске демократске заједнице и Моста, Томислав Карамарко и Божо Петров.

Божо Петров је рекао да очекује да ће анализа бити направљена у року од шест месеци.

"Треба направити анализу постојећег стања и у тренутку кад се направи анализа може се очекивати да се направи план. Нама је јасно да до реорганизације треба доћи и то не само на нивоу министарстава, него и на нивоу државних канцеларија, организација, агенција, а исто тако и на нивоу локалних самоуправа и регионалних управа", рекао је Петров.

Спровођење реорганизације, како је рекао Петров, биће могуће тек кроз две године.

Карамарко је рекао да будућа влада мора задржати постојећи број министара јер мора почети са радом.

"Не можемо губити време на петљање око тога док се не реализује оно што планирамо направити кроз неколико месеци. Морамо почети да радимо, време је за рад", поручио је Карамарко.

Карамарко и Петров су потврдили да су данашње поподне провели у разговору са мандатаром Тихомиром Орешковићем.

Орешковић је, тврди лидер ХДЗ-а, упознат са свиме, а друге би недеље, каже Карамарко, требало заједнички разговарати о конкретним именима.

На питање води ли се, како тврде медији, главна битка између Моста и ХДЗ-а око ресора Министарства унутрашњих послова, Петров је рекао како је Мост јасно исказао преференције с обзиром на стручне особе које имају и реформе које желе спровести.

Карамарко је апсурдним оценио да се у фокус ставља то министарство у временима у којима је, како каже, земља максимално привредно угрожена.

Лидер ХДЗ-а је нагласио и да разговори иду у јако добром тону и атмосфери.

За данас је био незванично најављен и састанак радних група Моста и ХДЗ-а у централи ХДЗ-а, али он није одржан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи