Парастoс Србима убијеним у Кравици

У Кравици код Братунца обележено је 23 године од страдања српских цивила у том и околним селима на Божић 1993. године.

Прво је служен парастос за 158 настрадалих Срба из овог места и суседних заселака, од којих су њих 49 убили припадници Армије БиХ из Сребренице на Божић, 7. јануара 1993. године.

После парастоса, запаљене су свеће код код централног спомен-обележја у Кравици.

Снаге Армије БиХ из Сребренице су упале на Божић 1993. године у Кравицу, где су убиле 49 српских цивила. Седам цивила је нестало, од којих пет није пронађено ни данас.

Село је опљачкано и запаљено је 688 српских кућа. Хашки трибунал ослободио је 3. јула 2008. године Насера Орића за ратне злочине почињене током рата у Кравици и околини Сребренице.

Пред Судом БиХ сада се против Орића води поступак за убиство три српска заробљеника на подручју Сребренице.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи