"Герилци" скидају жицу са границе Хрватске и Словеније

Међу противницима жичане ограде, коју су на граници са Хрватском поставиле словеначке власти, појавили су се и они са агресивнијим приступом, преносе хрватски медији. Ти "герилци" су толико одважни да ноћу одлазе у акције самосталног уклањања жице, пише хрватски портал "Индекс".

Међу њима има и чланова "Радничког фронта" који се окупљају на Фејсбук групи "Режимо жицу", на којој објављују и информације о исходу својих акција, уз неколико слика одсечених колутова жице.

На групи се тако може наћи и препорука за све оне који су спремни да се одваже на нешто слично, наводи Индекс.

"Препорука за оне који иду, нађите неку пустопољину где је жица, идите ноћу, један нека вози, двојица секу. За петнаестак минута возач само покупи оне који су били у акцији", наводи се у савету и додаје да кад је жичани колут ту, бар тај комад више никога неће повредити или спречити у кретању.

Јутарњи лист такође пише о "словеначко-хрватском покрету отпора" и о "маскираним фантомима који под окриљем ноћи у герилским акцијама режу и уклањају злогласну жилет-жицу".

Лист пише да је та иницијатива кренула из хрватског дела Истре, а да се проширила дуж целе границе двеју земаља.

Такође преноси ироничан проглас активиста из Словеније који позивају све да оду на границу, где ће рећи гласно "против" да им Хрвати краду ограду.

"Идемо је прецвикати сами", пише у поруци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи