Снег завејао регион

И у региону пада снег. У Хрватској јак ветар ствара наносе, али су сви главни путеви проходни, на северном и средњем Јадрану дува јака и олујна бура. У Бањалуци је због снега саобраћај отежан, а тешко се крећу и пешаци. Снежно је и на западу Македоније, у Црној Гори и Словенији.

У целој Македонији пада снег, али се саобраћај на свим путевима одвија без забрана и застоја, по претежно влажним коловозима. Према Ауто-мото савезу Македоније, снег јачег интензитета пада у Кичеву, Гостивару, Крушеву и Прилепу.

Слаб снег пада у осталом делу земље, у Тетову, на Поповој Шапки, у Делчеву, Ресену, Струмици, Букову, Маврову, као и на Плетвару, преко којег иде пут од Скопља до Прилепа и Битоља, као и до Охрида.

Интензитет саобраћаја на путним правцима ван градских средина је умерен.

Сва возила у саобраћају морају да имају зимску опрему, а на коловозима се, напомиње се, налазе остаци снега након што их очисте екипе Македонија пута.

Снег је забелео и у осам црногорских градова, а највише га има на Жабљаку, шест центиметара висине, преносе црногорски медији.

Мање снега има у Шавнику, Рожајама, Колашину, Цетињу, Никшићу, Бијелом Пољу и Пљевљима.

У јужном делу Црне Горе пада киша. Метеоролози снежне падавине и кишу најављују и за понедељак, а суво време се очекује од четвртка.

Први викенд у овој години донео је снег и у већем делу унутрашњости Хрватске, највише у Горском котару где је нападало тридесетак центиметара, а очекује се и до пола метра снега.

Снежних наноса, поред Горског котара, има и у средњој и северозападној Хрватској, Славонији, Барањи и Лици.

У Загребу снег непрестано пада од суботе послеподне, пало је око 15 центиметара. Зимске службе су целе прошле ноћи чистиле снег, па нема већих проблема у градском саобраћају.

Према подацима Хрватског аутоклуба, због лоших временских услова, јаког ветра и снега, за сав саобраћај затворен је део аутопута А7, на подручју Кварнера, као и Јадранска магистрала између Карлобага и Свете Марије Магдалене.

Делови аутопута Загреб-Сплит (између Светог Рока и Масленице) и Загреб-Ријека (од Делница до Киковице) отворени су само за путничка возила.

Државни хидрометеоролошки завод саопштио је да се очекује нови снежни покривач од пет до 20 центиметара, а обилнији ће бити у горским пределима. На пада Јадрану киша, а на северном делу суснежица и снег. Престанак падавина у већем делу земље прогнозира се за вечерас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи