Хапшења у Републици Српској због ратних злочина

Припадници Сипе су ухапсили шест особа на подручју Лакташа и Градишке у Републици Српској, због сумње да су у јулу 1992. године на подручју општине Сански Мост починиле ратни злочин против цивилног становништва. Хапшење је извршено по наредби Тужилаштва БиХ, објавила је Телевизија Републике Српске.

На подручју Градишке и Лакташа ухапшени су Драго Предојевић, Драгутин Вукша, Симо Ћургуз, Бошко Ћургуз, Мирослав Панић и Ранко Дошеновић, осумњичени за ратне злочине над Бошњацима, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Особе лишене слободе осумњичене су да су у својству припадника полиције и Војске Републике Српске, на подручју Санског Моста, у лето 1992. године, поступали противно одредбама међународног хуманитарног права и Женевских конвенција те починили кривично дело ратног злочина против цивилног становништва, преноси Телевизија Републике Српске.

Из Тужилаштва наводе да ће ова лица бити спроведена тужиоцу, који ће испитати осумњичене и након тога донети одлуку о даљим активностима.

Акцију хапшења су извршили припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи