Македонски министар: Подижемо ограду из хуманости

Македонски министар здравља Никола Тодоров рекао је, у име Координационог тела које је македонска Влада формирала за суочавање с избегличком кризом, да је из "хуманости и безбедности" донета одлука да се на неколико места на граници с Грчком подигне жичана ограда висока три метра с циљем да се спрече нелегални уласци у земљу.

Никола Тодоров је приликом обиласка границе код Ђевђелије, где у највећој мери избеглице улазе у Македонију из Грчке, рекао да су у сукобу с мигрантима македонске безбедносне снаге реаговале сагласно својим овлашћењима, као и да је тренутна ситуација на граници стабилна и да је под контролом, преноси македонски медији.

Група од неколико стотина избеглица, које се од прошле недеље налазе на граници са Грчком јер им Македонија не дозвољава улазак јер долазе из земаља у којима нема ратних сукоба, сукобила се са македонском полицијом када је почело постављање жичане ограде.

Избеглице су македонске полицајце гађали камења и стакленим флашама након чега су покушали да насилно уђу у земљу, док је македонска полиција узвратила сузавцем и шок бомбама.

Полиција је навела да је било повређених на обе стране.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи