Сукоб миграната с полицијом на македонској граници

Више десетина миграната на граници Грчке и Македоније сукобило се с македонском полицијом у покушају да уђу у земљу.

Више од 200 миграната покушало је данас да пробије ограду од бодљикаве жице на граници Грчке са Македонијом, бацајући каменице на полицију, известио је АФП.

Најмање пет миграната успело је да пређе док је гомила узвикивала "Отворите границу" македонској полицији насупрот њих.

Свих пет миграната, македонска полиција је вратила на грчку страну границе. Од прошле седмице, Македонија је ограничила пролаз у северну Европу само за Сиријце, Ирачане и Авганистанце, који се сматрају ратним избеглицама.

Особе друге националности означене су као економски мигранти и речено им је да се врате.

Око 800 њих чека на граници, већином из Ирана, Марока, Бангладеша и Пакистана.

Они су провели више дана на прелазу Идомени, спавајући на земљи, а хуманитарне организације се боре да им обезбеде основне санитарне услове и смештај.

Близу 850.000 људи је ове године ушло у Европску унију, од којих половина у Грчку, а државе европског блока се боре са формулисањем стратегије за решавање кризе, навела је француска агенција.

Безбедносне мере су појачане пошто је потврђено да су најмање два бомбаша која су учествовала у терористичким нападима 13. новембра у Паризу, ушла у Европу преко Грчке, представљајући се као избеглице.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи