Читај ми!

Хрватско-словеначка граница, на чијој земљи је жица?

Словенци су при дизању ограде код Сутле ушли у хрватску територију. На то подручје упућене интервентне снаге хрватске полиције, каже министар унутрашњих послова Ранко Остојић, јавља портал Danas.hr. Хрватско министарство упутило протест Словенији.

Министарство спољних и европских послова Хрватске изразило је отправнику послова амбасаде Словеније у Хрватској ошšтар протест због бодљикаве жице на територији Хрватске коју Словенија поставља на граници са Хрватском ради контроле миграната, саопштило је то министарство, преносе хрватски медији.

Словенија је позвана да у најкраћем року ограду уклони, наводи се у саопштењу Mинистарства, преноси Хина.

"Реч је о подручју за које и сама словеначка страна у својим службеним изворима наводи како припада Републици Хрватској", истиче се у саопштењу.

Хрватски министар Ранко Остојић објаснио је раније да ће словеначке јединице "само упозорити да су ушлe на хрватску територију" и рећи им да помере ограду.

"Уколико то не учине, онда ћемо прво послати ноту, а онда и физички макнути ограду”, рекао је Остојић, пренео је загребачки Вечерњи лист.

Словенци су код граничног прелаза Хармица жицу поставили на хрватску територију, сазнаје ТВ Нова.

Словеначка војска од јутрос подиже ограду од бодљикаве жице између хрватског граничног прелаза Буковја, у Међумурској жупанији, и словенског Гибина у општини Разкрижју, а до поднева су поставили око 500 метара ограде високе око метар и 80 центиметара.

Ограду поставља педесетак војника уз подршку два камиона, тзв. лабудица и једног багера.

Војницима се жица довози у редовним интервалима и истоварује под настрешницу граничног прелаза Гибина, који од уласка Хрватске у Европску унију служи као хрватско-словеначки гранични прелаз.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару